Lesaanbod

Mensen die bewegen voelen zich fitter en gelukkiger. En met bewegen kan je niet vroeg genoeg beginnen.

Bewegen vanaf jonge leeftijd.

Bij gymnastiek voor de jongste kinderen wordt spelenderwijs kennisgemaakt met sporten en gymnastiek. Door de veelzijdigheid van gym wordt de motoriek breed ontwikkeld. Ook voor lenigheid, balans, coördinatie en kracht is gymnastiek een goede sport om bij jonge kinderen een basis te leggen. Je leert bewegingsvaardigheden die je ook kunt gebruiken in het dagelijkse leven, zoals rennen, in een boom klimmen en fietsen. Gymnastiek: de basis van bewegen!

Lessen voor jeugd én volwassenen.

Het lesaanbod bij Hou Vast is veelzijdig.  Er is veel meer mogelijk naast de gymlessen, ook voor jeugd en volwassenen. 

Naast gymnastiek kun je ook danslessen volgen. Ben je lenig en heb je kracht, dan is turnen echt wat voor jou. Ook volwassenen en jong volwassenen kunnen bij Hou Vast danslessen volgen. Wil je werken aan je conditie en kracht? Doe eens mee met de workout 14+, Workout 21+, kracht en conditietraining heren of fitgym, allemaal te vinden onder ‘Workout’. Check snel het lesaanbod.

Gymnastiek

Een les voor de allerjongsten: vanaf het moment dat een kind goed kan lopen mag het samen met een begeleider (ouder, grootouder, buurvrouw) komen gymmen. Het kind doet alle oefeningen en de begeleider helpt daarbij. Als het kind 3 jaar is mag het door naar de volgende groep om alleen te gymmen, zonder begeleiding.

Ouder en kind gym | woensdagochtend 8.30 uur – 9.30 uur

De peuters worden op een speelse manier uitgenodigd tot bewegen; tikspelletjes, werpen & vangen, stuiteren met een bal, klimmen & klauteren, rollen en nog veel meer.

Peutergym | woensdagochtend van  09.45 – 10.30 uur

Kleuters hebben plezier in bewegen! Tijdens deze kleuter gymles ontwikkelen ze hun motoriek, krijgen ze ruimte om te bewegen en leren ze verschillende spel- en bewegingsvormen, zoals hoog- en verspringen, balanceren en bewegen op muziek. 

Kleutergym | Woensdagmiddag van 16.00 – 17.00 uur

Lekker gymmen, turnen en het doen van een spelactiviteit, waar plezier in sporten voorop staat. De lessen beginnen met het warm maken en een beetje rekken en strekken van alle spieren. Daarna gaan we op de turntoestellen of trampoline allerlei oefeningen doen.

Voor de jongens worden er meer fysieke oefeningen en spellen gedaan, jongensgym is een sport met uitdagingen en is heel spectaculair. We gaan onder andere aan de slag met Freerun oefeningen en parcours. Ook van de ringen en de trampoline wordt veel gebruik gemaakt en worden er veel nieuwe sprongen geleerd.

Aan het eind doen we met z’n allen vaak een spel.

Gym 6-8 jaar | Woensdag 17.30 – 18.30 uur

Lekker gymmen, turnen en het doen van een spelactiviteit, waar plezier in sporten voorop staat. De lessen beginnen met het warm maken en een beetje rekken en strekken van alle spieren. Daarna gaan we op de turntoestellen of trampoline allerlei oefeningen doen.

Voor de jongens worden er meer fysieke oefeningen en spellen gedaan, jongensgym is een sport met uitdagingen en is heel spectaculair. We gaan onder andere aan de slag met Freerun oefeningen en parcours. Ook van de ringen en de trampoline wordt veel gebruik gemaakt en worden er veel nieuwe sprongen geleerd.

Aan het eind doen we met z’n allen vaak een spel.

Gym 9-11 jaar | Woensdag 18.30 – 19.30 uur

Jump is een springuur voor jongens en meisjes tussen de 11 en 16 jaar oud. In dit uur komen vele manieren van springen aan bod!  We gaan springen op de trampoline en de tumblingbaan. Maar we gaan ook nieuwe bewegingen leren door parcours. Een leuke en spectaculaire les! 

Jump 11+| Woensdag 19.30 – 20.30 uur

Turnen

Ben je lenig en heb je kracht? Dan is turnen misschien wel wat voor jou.  Voor turnen wordt je geselecteerd op aanleg en inzet. Je kan je niet opgeven maar je wordt uitgekozen tijdens de gymlessen of tijdens een speciale selectiedag. Meestal wordt de selectie gedaan rond april en volgt dan een proefperiode tot aan de zomervakantie. De turnsters doen mee aan wedstrijden zowel individueel als in teamverband.

Turnen selectie MB+BB| Dinsdag 18.00 – 20.00 uur

Turnen oud-selectie 16+ | Dinsdag 20.00 – 21.00 uur

Turnen selectie (MB+BB) | Zaterdag 8.30 – 10.30 uur

Turnen selectie (OB) | Zaterdag 10.30 – 12.00 uur

Turnen selectie turnhal (MB+BB)| zaterdag 12.30 – 14.30 uur *1x in de maand

Dansen - I'M in Motion Dance

Dansles voor de allerkleinste danstalentjes! Tijdens deze danslessen begin je met het leren van basispasjes en korte dansjes. Daarnaast word je muzikaliteit aangesproken en is er veel ruimte voor je eigen creativiteit vanuit verschillende opdrachten. 

Leerlingen die op de st. Michaelschool zitten kunnen aan het begin van de les rustig even wat drinken en zich omkleden.

Dancemix groep 2-3-4 |

Donderdag 15.00 – 16.00 uur

Donderdag 16.00 – 17.00 uur

Je wordt je steeds bewuster gemaakt van je eigen lichaam. Er komen steeds nieuwe pasjes aan bod waarbij je coördinatie en ritmegevoel worden aangesproken. Ook wordt je steeds meer uitgedaagd op het technische dansvlak. Of dat nu de techniek is van hip Hop, Jazz of Afrikaanse dans. Een gevarieerde les waarin je ook je eigen creativiteit kwijt kan. 

Dancemix groep 5-6 | Donderdag 17.00 – 18.00 uur

Je wordt je steeds bewuster gemaakt van je eigen lichaam. Er komen steeds nieuwe pasjes aan bod waarbij je coördinatie en ritmegevoel worden aangesproken. Ook wordt je steeds meer uitgedaagd op het technische dansvlak. Of dat nu de techniek is van Hip Hop, Jazz of Afrikaanse dans. Een gevarieerde les waarin je ook je eigen creativiteit kwijt kan. 

Dancemix groep 7-8 | Donderdag 18.00 – 19.00 uur

Een uitdagende les waar overwegend moderne dans wordt gegeven, maar vaak wordt gecombineerd met andere stijlen zoals Jazz en Afrikaans. Er komt veel vloerwerk aan bod, maar ook sprongen, handstanden, improvisatie en uitgebreide danscombinaties waaraan we elke week werken.

Dance Fusion VO | Donderdag 19.00 – 20.00 uur

Deze selectieles geeft voor de gevorderde dansers extra uitdaging. Op hoog tempo leer een een pittige technische choreografie. Dansen, dansen en dansen! Voor onze jeugdige dansers geeft deze selectiegroep extra mogelijkheden om door te groeien naar een hoger niveau. 

Selectie Jazz/Modern 14+ | Maandag 18.15 – 19.15 uur

In deze danslessen zullen verschillende dansstijlen aanbod komen. Jazz, modern, urban, etc. In de lessen werken we aan je danstechniek, maar zullen we ook elke les een fijne danscombinatie doen, zodat je echt aan het dansen bent. Het dansplezier staat voorop!

Dance Fusion 21+ | Maandag 20.15 – 21.15 uur

Hiphop dans is een urban dansstijl die gedanst wordt op populaire (hiphop)muziek. Streetdance is een dansvorm met veel pasjes en armcombinaties. Dit alles gecombineerd in één les zorgt voor een stoer dansuur!

 

Hiphop-Streetdance gr 4-5-6 | Maandag 17.00 – 18.00 uur

Dans is voor iedereen. Ook als je wat ouder bent kun je genieten van dans, dans maakt gelukkig. Op muziek van vroeger wordt er gedanst. De les is zowel op stoel als zonder stoel te volgen of een afwisseling van beide.

Oldtime Dance | Maandag 13.30 – 14.30

Start bij voldoende aanmeldingen

Workout

Wil je samen met leeftijdsgenoten werken aan een sterk en fit lijf? Kom dan naar de Workout voor jong volwassenen. Al vanaf 14 jaar kan je meedoen. De trainingen zijn divers en afwisselend; van Pilates tot een pittige circuittraining. In de lessen komen al je spiergroepen aanbod en er is veel persoonlijke coaching. #kracht#stabiliteit#flexibiliteit#conditie.

Workout 14+ | Maandag 19.15 – 20.15 uur

Deze les is voor volwassenen en hierin wordt dans, yoga, BBB, circuittraining en pilates gecombineerd in één les. Alle spiergroepen worden gebruikt. Een leuke les voor wie van sporten op muziek houdt. 

Workout 21+| Donderdag 20.00 – 21.00 uur

Dit is een les voor dames die hun conditie willen bijhouden. Op muziek worden allerlei oefeningen gedaan die de spieren en gewrichten soepel houden; de buikspieren worden natuurlijk ook niet vergeten!

Fitgym | Woensdag 19.30 – 20.30 uur

Deze les gaat een tikkeltje verder dan de conditietraining van de dinsdagavond. Deze les is lekker pittig en uitdagend. Onder leiding van Sven Remerij worden de heren (vanaf 16 jaar) op de proef gesteld. 

Kracht/conditie 16+ | Donderdag 19.00 – 20.00 uur

Heren opgelet! Op dinsdag-avond speciaal voor de mannen een uurtje conditietraining. Lekker een paar rondjes warm lopen, wat oefeningen en een spel als afsluiting. Docent: Kees

Conditietraining | Dinsdag 20.30 – 21.30 uur

Hou Vast
Hou Vast biedt sportlessen aan voor iedereen; voor jongens en meisjes, dames  en heren. Voor jong en wat ouder..!  Gymnastiek, turnen, dans, workout, conditie- en krachttraining; er is vast wel iets wat bij jou past.